Avízo: MZVEZ: Minister J. Blanár odcestuje na pracovnú cestu do Cyperskej...

Avízo: MZVEZ: Minister J. Blanár odcestuje na pracovnú cestu do Cyperskej republiky

Bratislava 7. mája (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár odcestuje v stredu (8. mája 2024) na oficiálnu návštevu Cyperskej republiky.

Ministra Juraja Blanára prijme vo štvrtok 9. mája 2024 prezident Cyperskej republiky Nikos Christodoulides a rokovať bude taktiež so svojím rezortným partnerom, cyperským ministrom zahraničných vecí, Constantinosom Kombosom.

Šéf slovenskej diplomacie sa v rámci pracovného programu stretne s vedením Mierovej misie Organizácie Spojených národov na Cypre (UNFICYP), príslušníkmi Ozbrojených síl SR a Policajného zboru SR zapojenými do mierovej misie. Na pôde Veľvyslanectva SR v Nikózii absolvuje stretnutie s významnými predstaviteľmi slovenskej komunity a v závere návštevy sa na pozvanie cyperského prezidenta zúčastní ako čestný hosť na slávnostnom podujatí pri príležitosti 20. výročia vstupu Cyperskej republiky do Európskej únie.

TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

UPOZORNENIE: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.