MV SR: HaZZ dostal 41 nových áut, obmena má zlepšiť mobilitu i finančnú úsporu

Bratislava 17. apríla (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR odovzdalo Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) 41 nových SUV vozidiel. Generačná obmena áut má výrazne zlepšiť mobilitu príslušníkov zboru pri výkone služby, zvýšiť bezpečnosť a tiež priniesť finančnú úsporu. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu s tým, že kľúče od vozidiel odovzdali počas dňa štátna tajomníčka rezortu Lucia Kurilovská a prezident HaZZ Adrián Mifkovič.

"Odovzdávame osobné vozidlá a verím, že významne zvýšia bezpečnosť tých, ktorí sa starajú o bezpečnosť a istotu náš všetkých. Vozidlá budú prerozdelené v rámci celého Slovenska a budú slúžiť všetkým," uviedla Kurilovská. Prezident HaZZ odovzdanie áut označil za malý míľnik v zlepšení materiálno-technického zabezpečenia a poďakoval sa vedeniu MV za podporu.

Autá majú mať lepšie úžitkové vlastnosti a nahradiť postupne zastarané služobné vozidlá. Rezort ozrejmil, že čerpaním financií z Európskej únie obstaral pre HaZZ celkovo 130 kusov automobilovej techniky. Spolu s autami dostali hasiči a záchranári v stredu aj ďalšie príslušenstvo, ako súpravy zimných pneumatík, svetelné a zvukové výstražné zariadenie a zostavu polepov.