Oznámenie: Slávnostná vojenské prísaha na Bradle

Súčasťou komplexu osláv 105. výročia návratu do vlasti a s tým spojeného pohrebu generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná vojenská prísaha 160 frekventantov základného vojenského výcviku. Noví vojaci a vojačky zložia svoj záväzok brániť vlasť aj s nasadením života priamo na mieste posledného odpočinku M. R. Štefánika v sobotu 11. mája o 13.30 h v Brezovej pod Bradlom.

Súčasťou celodňovej aktivity, bude okrem ranných bohoslužieb v miestnom evanjelickom kostole v Brezovej pod Bradlom aj sprievod prisahajúcich vojakov, ich rodinných príslušníkov a pozvaných hostí po trase z námestia k mohyle za kvetinovým vozom pripomínajúcim výročie poslednej rozlúčky s padlým generálom. Po položení vencov a kvetov k mohyle bude nasledovať akt slávnostnej vojenskej prísahy.

Z programu:

08.45 h - Ekumenická bohoslužba

10.00 h - peší sprievod z námestia na Bradlo - počas tejto doby bude komunikácia z Brezovej pod Bradlom na Bradlo uzatvorená – možnosť osobnej účasti na sprievode

12.15 h - príchod pozvaných hostí

12.30 h - položenie vencov a kvetov, prelet vojenskej techniky, príhovory a duchovné slovo

13.15 h - presun hostí a prisahajúcich do priestoru slávnostnej vojenskej prísahy

13.45 h - slávnostná vojenské prísaha

Akreditácia: meno, priezvisko, ČOP a EČV je potrebné poslať do 9. mája, do 14.00 h na adresu: [email protected]

Kontaktná osoba na mieste: podplukovník Tomáš Daňo, 0903 824 737.

TASR o tom dnes informoval hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič.

Upozornenie: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.

lk