Volebná kalkulačka pre druhé kolo volieb

2.png

Teší nás váš záujem o naše volebné kalkulačky. Pred prvým kolom viac ako 60 tisíc ľudí využilo jednu z nich a okolo 100 tisíc prišlo na náš portál.

Aj pre druhé kolo volieb tu máme pre vás volebnú kalkulačku. Jej cieľom volebnej kalkulačky je ukázať, že pri voľbách je dôležité, aby sme nenaleteli na lacné sľuby alebo výzor. Aj keď sa nám niekto páči na prvý pohľad, má dobré plagáty alebo často vyskakuje zo sociálnych sietí, dôležitejšie sú jeho hodnoty. Ak niekto na prvý pohľad vyzerá až príliš dobre, mal by to byť pre nás red flag. Je dôležité si ho poriadne preklepnúť a rozhodovať sa na základe informácií. Aj vďaka volebnej kalkulačke môžete zistiť, že sa s kandidátom vôbec nezhodujete na pre vás dôležitých otázkach. Je to minimum, čo môžete spraviť pre informované rozhodovanie.

A ešte jedna vec. Voľby by mali vždy prebiehať ako férová súťaž podľa jasných pravidiel a preto sa nenechajte oklamať rôznymi dezinformáciami o jednom, či druhom kandidátovi. Nenechajte sa zmiasť, čo hovoria o nich, ale počúvajte, čo hovoria oni. Dôležité sú najmä ich skutky. 

Pre druhe kolo tu máme 30 otázok, ich zodpovedanie vám zaberie asi 5-10 minút.

👉 Ak ste mladý volič, odporúčame Vám našu kalkulačku pre mladých.

👉 Pre ostatných voličov tu máme kalkulačku pre všetkých voličov.

🧐 Pre tých, čo sa chcú dozvedieť viac o metodike, sme pripravili sekciu o volebnej kalkulačke.

Príliš dokonalá zhoda?

Ideálny kandidát?